ГоловнаСуспільствоЖиття

Архієпископа УАПЦ через бійку в нічному клубі відправили в монастир на покаяння

Двох священиків і іподиякона, які брали участь в "забавах", відсторонили від пастирських обов'язків.

Архієпископа УАПЦ через бійку в нічному клубі відправили в монастир на покаяння
Фото: Тернопольская епархия УАПЦ

Архієпископа Української автокефальної православної церкви Мстислава (Гука), який "засвітився" в нічних гулянках на свято Воздвиження Чесного Хреста Господнього в одному з нічних барів Тернополя, відправили на покаяння в монастир.

Таке рішення щодо архієпископа Тернопільського та Подільського прийняв Собор єпископів УАПЦ в Києві 18 жовтня, інформує РІСУ.

Ще двох священиків і одного іподиякона, які були супутниками владики в його забавах, відсторонили від пастирських обов'язків.

"Архієрейський Собор вирішив відправити архієпископа Тернопільського і Подільського Мстислава на покаяння в один з монастирів УАПЦ. Тимчасово виконувати обов'язки керівника буде митрополит Галицький і Івано-Франківський, який керує Івано-Франківською єпархією УАПЦ Андрій (Абрамчук)", - повідомив після завершення Собору секретар Патріархії УАПЦ отець Віталій Даньчак.

Двох священиків і іподиякона Собор тимчасово відсторонив від пастирських обов'язків. Крім того, в УАПЦ створили комісію, яка протягом місяця проведе розслідування у справі.

Нагадаємо, архієпископ УАПЦ Мстислав у ніч на 28 вересня розважався з іншими священнослужителями в тернопільському барі "Сіті, а потім брав участь у бійці, яку затіяли його друзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram