ГоловнаПолітика

Холодницький підтвердив, що суддю Чауса впіймали на хабарі

Служитель Феміди через імунітет залишився на волі.

Холодницький підтвердив, що суддю Чауса впіймали на хабарі
Николай Чаус
Фото: www.facebook.com/ukrop.ukraine

Суддя Дніпровського райсуду Києва, про затримання якого на хабарі в 150 тис. доларів повідомило ввечері у вівторок Національне антикорупційне бюро, - це Микола Чаус, підтвердив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

У своєму фейсбуці він також виклав фото літрової банки з доларами і повідомив, що так Чаус зберігав корупційні доходи.

Також Холодницький повідомив, що суддю не затримали.

"Незважаючи на очевидність злочину, що підпадає під частину 4 статті 368 Кримінального Кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою"), яка передбачає позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна, суддя не може бути затриманий і взятий під варту, адже, згідно з Конституцією, він має суддівський імунітет", - зазначив він.

Холодницький поскаржився на те, що через канікули Верховна Рада не зможе оперативно вирішити питання затримання Чауса.

Як нагадав у своєму фейсбуці нардеп Мустафа Найєм, Микола Чаус системно працював проти активістів у 2013-2014 році, залишився на своїй посаді після Майдану, вів справу Геннадія Корбана і навіть устиг скасувати розшук Юрія Іванющенка. "Він обслуговував Адміністрацію президента за часів Віктора Януковича й, очевидно, може багато розповісти про те, як влаштоване ручне управління судами сьогодні", - зазначив Найєм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram