ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Супрун у МОЗ отримала карт-бланш

Новій голові міністерства дали можливість призначити своїх людей

Супрун у МОЗ отримала карт-бланш
Уляна Супрун
Фото: 112.ua

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун отримала карт-бланш на формування своєї команди в МОЗ.

Про це повідомив віце-прем'єр Павло Розенко на прес-конференції, представляючи Супрун журналістам.

"Уляна Супрун отримала карт-бланш на формування своєї команди в МОЗ. Найближчим часом вона представить команду", - сказав він.

Розенко зазначив, що перед Міністерством охорони здоров'я стоїть низка завдань із реформування, зокрема, розвиток первинної медичної допомоги, введення шпитальних округів, перехід на нову систему фінансування охорони здоров'я та удосконалення екстреної медичної допомоги.

У свою чергу, Супрун заявила, що МОЗ має стати міністерством охорони здоров'я, а не міністерством лікарів чи міністерством пацієнтів.

Нагадаємо, 27 липня Кабінет Міністрів призначив Супрун виконувачем обов'язків голови МОЗ з 1 серпня. Супрун прийшла в МОЗ на посаду заступника міністра за кілька днів до цього.

Вона народилася в місті Детройт у США. Восени 2013 року разом із чоловіком переїхала в Україну. Під час Революції гідності була в Києві на Майдані. Вона працювала у медичній службі, згодом очолила гуманітарні ініціативи Світового конґресу українців і заснувала організацію "Захист Патріотів", яка займається тренуваннями з тактичної медицині і забезпечує українських бійців поліпшеними індивідуальними аптечками стандарту НАТО. У жовтні 2015 року вона стала консультантом комітету ВР з питань охорони здоров'я.

У липні 2015 року одержала українське громадянство.

Раніше в.о. міністра охорони здоров'я був Віктор Шафранський. З призначенням Супрун Шафранський звільнився з МОЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram