ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Понад 40 людей отруїлися шаурмою в Ізмаїлі

Мер закликав городян звернутися в лікарню в разі погіршення стану здоров'я.

41 людина, в тому числі 9 дітей, у середу звернулася в інфекційну лікарню Ізмаїла Одеської області по лікарську допомогу із симптомами харчової токсикоінфекції та гострої кишкової інфекції.

Про це міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко повідомив у фейсбуці.

За словами Абрамченка, всі хворі їли шаурму у фастфуді на просп. Суворова, 54 після обіду 18 липня і в першій половині дня 19 липня.

Як з'ясувалося, кафе працює без відповідного пакета документів, про що відповідні служби апарату виконкому не раз повідомляли і в санепідслужби, і в прокуратуру. Під час розгляду було встановлено, що 18 липня в зазначений період часу було продано 80 порцій шаурми.

Мер Ізмаїла закликав городян звернутися в лікарню в разі погіршення стану здоров'я.

"Інкубаційний період захворювання на сальмонельоз може тривати від кількох годин до трьох діб. У разі своєчасного лікування одужання відбувається через 6-10 днів. Медики нагадують, що сальмонельоз може проявлятися або дуже яскраво, або симптомів отруєння може взагалі не бути. Але і за відсутності ознак сальмонельозу людина стає бактеріоносієм - при тому, що може не хворіти, стає джерелом зараження інших людей", - зазначив Абрамченко.

Лікування всіх потерпілих проводять коштом міського бюджету, запевнив міський голова Ізмаїла.

Нагадаємо, в середині червня через зливи у водопровід Ізмаїла потрапила інфекція, в результаті чого захворіли  понад 700 осіб. 18 червня в місті було введено надзвичайний стан через спалах шлунково-вірусної інфекції. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом масового захворювання на кишкову інфекцію людей в Ізмаїльському районі Одеської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram