ГоловнаСвіт

Норвегія вирішила зробити більш жорсткими правила для біженців

Політику надання притулку хочуть зробити однією з "найжорсткіших у Європі"

Норвегія вирішила зробити більш жорсткими правила для біженців
Фото: bgnes.com

Норвегія планує зробити жорсткішими правила отримання притулку. Біженцям, які прибувають з інших держав Шенгенської зони, будуть відмовляти у в'їзді в країну, заявили в уряді Норвегії у вівторок, 29 грудня.

Про це інформує "Німецька хвиля".

Ці заходи є частиною законодавчого пакету, спрямованого на зменшення кількості біженців у країні. Окрім того, розмір соцвиплат для шукачів притулку планують скоротити, а процедури депортації - прискорити. Також хочуть ускладнити возз'єднання сімей і отримання права на постійне проживання.

Так політику надання притулку в Норвегії хочуть зробити однією з "найжорсткіших у Європі", заявила міністр з питань міграції та інтеграції Сільві Лістхауг.

"Це необхідно, щоб тих, хто прибуває до нас, можна було прийняти і інтегрувати", - пояснила представник правопопулістської Партії прогресу, цитує агентство AFP.

Цього року в Норвегії документи на отримання притулку подали близько 30 тис. осіб. Більшість із них прибули із сусідньої Швеції. Для порівняння, у Швеції на кінець року очікують до 190 тис. біженців. У Німеччині 2015 року оцінюють кількість прохачів притулку в понад мільйон.

Норвегія не є членом ЄС, однак належить до Шенгенської зони.

Нагадаємо, 2015 року Норвегія удванадцяте за чверть століття очолила рейтинг ООН за якістю життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram