ГоловнаСвіт

У Парижі на Новий рік посилили заходи безпеки і скасували феєрверк

На свята буде більше правоохоронців і в інших містах Європи

У Парижі на Новий рік посилили заходи безпеки і скасували феєрверк
Фото: http://comments.ua/

Цього року в Парижі замість щорічного феєрверку організатори проведуть світлове шоу на Тріумфальній арці. Також підвищать заходи безпеки.

Про це повідомляє УНН із посиланням на Euronews.

Паризька влада останньої миті вирішила не скасовувати святкові заходи через терористичну загрозу і 31 грудня знову запрошує людей зустріти Новий рік на Єлисейських полях.

Торік 600 тис. осіб зібралися на головній вулиці Парижа. Зараз організатори очікують, що кількість гостей істотно не зменшиться. Для них підготували світлове шоу на Тріумфальній арці, що замінить традиційний феєрверк, від якого вирішили відмовитися через теракти 13 листопада.

Підвищені заходи безпеки запровадили на новорічні свята не тільки в Парижі, а й в інших містах Європи. На урочистостях біля Бранденбурзьких воріт у Берліні чергуватимуть близько тисячі поліцейських.

"Представників правоохоронних органів буде значно більше. Буде відеоспостереження. Ми забороняємо проносити торби чи рюкзаки. На входах буде більш ретельний контроль. Враховуйте, що через це доведеться набагато довше чекати в черзі, тому що ми очікуємо кілька сотень тисяч осіб завтра", - зазначив організатор заходу Віллі Каушен.

Нагадаємо, 13 листопада в Парижі сталася серія терактів, у результаті яких загинули більш ніж 130 осіб. Нападники розділилися на групи, одна з яких улаштувала вибухи біля стадіону Stade de France під час футбольного матчу Франція-Німеччина, на якому був французький президент Франсуа Олланд. Також терористи захопили заручників у театрі Bataclan під час концерту Eagles of Death Metal. Члени іншої групи напали на кілька ресторанів і вбили загалом 40 людей.

Спецслужби попередили про можливі теракти в європейських столицях у період між Різдвом і Новим роком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram