ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Суди відхиляють позови Навального до генпрокурора РФ і ЗМІ

Позови опозиціонера до Чайки відхиляють вже вчетверте.

Суди відхиляють позови Навального до генпрокурора РФ і ЗМІ
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Останкінський суд Москви відмовився прийняти позов Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального  до генпрокурора РФ Юрія Чайки, телеканалу "Дождь" та газети "Ведомости".

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу суду.

Також прийняти позов до Чайки та РБК відмовився Гагарінський суд Москви, повідомляється на офіційному сайті органу.

Напередодні Олексій Навальний у своєму блозі написав про те, що подав нові позови проти генпрокурора РФ. Співвідповідачами за позовами стали телеканал "Дождь", видання Slon, РБК, "Ведомости", "Коммерсант", а також радіостанція "Ехо Москви".

Приводом для подачі позову послужила заява Юрія Чайки у зв'язку з розслідуванням ФБК щодо його близьких родичів і високопоставлених співробітників Генпрокуратури. Він назвав інформацію з розслідування "помилковою і замовною".

Суд уже тричі повертав позови Олексію Навальному. Спочатку його відмовився приймати Пресненський суд, пославшись на те, що позивач "не перебуває на території суду", потім двічі відмовив Тверський суд.

Фонд боротьби з корупцією на початку грудня опублікував фільм-розслідування про бізнес сім'ї генпрокурора РФ  Юрія Чайки. У ньому стверджується, що сини Чайки використовували незаконні схеми для ведення бізнесу, а також можуть бути причетні до ОЗГ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram