ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Мінпромторг РФ запропонував саджати на 12 років за контрабанду одягу

Мінпромторг РФ запропонував саджати на 12 років за контрабанду одягу
Фото: utmagazine.ru

Міністерство промисловості і торгівлі РФ запропонувало внести до Кримінального кодексу РФ статтю "Контрабанда товарів легкої промисловості", згідно з якою за контрабанду, здійснену організованою групою, Мінпромторг пропонує саджати на термін від 7 до 12 років, а також штрафувати на суму до 2 мільйонів рублів.

Текст законопроекту розміщено на федеральному порталі проектів нормативних правових актів.

Про це інформує "Медуза".

Згідно з проектом, для посадових осіб і групи, що діяла за попередньою змовою, передбачають позбавлення волі на строк від трьох до семи років. В інших випадках контрабандистів пропонують саджати на термін до п'яти років.

Вилучену з незаконного обігу продукцію пропонують знищувати.

Законопроект стосується контрабанди товарів легкої промисловості у великому розмірі через кордон Євразійського економічного союзу, у яких входять Росія, Білорусь, Казахстан, Вірменія і Киргизія. Контрабандою у великому розмірі запропоновано вважати незаконне перевезення товарів вартістю понад 250 тис. рублів.

Наголошують, що 22 грудня Мінпромторг РФ запропонував заборонити імпорт 70-80% товарів легкої промисловості з Туреччини, хоча 1 грудня голова відомства заявив, що такі дії можуть завдати шкоди економіці та населенню Росії.

Як повідомляли, згідно з дослідженням, три чверті жителів Росії перейшли на дешеві товари. У період передноворічних розпродажів росіяни відвідують більше магазинів, щоб знайти вигіднішу ціну.

Нагадаємо, 29 грудня Президент Порошенко підписав закон про ембарго на російські товари. Україна підготувала перелік російських товарів, які з 10 січня підпадуть під заборону у відповідь на російське продовольче ембарго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram