ГоловнаСвіт

Суд скоротив тюремний термін екс-прем'єра Ізраїлю із 6 років до 1,5 року (оновлено)

Верховний суд Ізраїлю частково задовольнив апеляцію колишнього голови уряду у справі про корупцію.

Суд скоротив тюремний термін екс-прем'єра Ізраїлю із 6 років до 1,5 року (оновлено)
Эхуд Ольмерт

Верховний суд Ізраїлю скоротив термін тюремного ув'язнення екс-прем'єр-міністра країни Егуда Ольмерта із 6 років до 18 місяців позбавлення волі.

Про це повідомляє euronews.

У травні 2014 року Ольмерта визнали винуватим в отриманні хабарів і в інших злочинах і засудили до шести років в'язниці, але він подав апеляцію, яку Верховний суд тепер частково задовольнив. Звинувачення стосуються періоду з 1992-го по 2003 рік, коли він був мером Єрусалима. Суд визнав Ольмерта винуватим у тому, що як мер Єрусалима він одержав хабар у розмірі $144 тисяч від забудовників житлового комплексу Holyland і $17 тис. в іншій справі.

Як уточнює агентство Рейтер, суд зняв з Ольмерта основне обвинувачення - про одержання хабара на $144 тис.

"Великий тягар було знято з мого серця, коли Верховний суд вирішивши виправдати мене за основним звинуваченням у справі Holyland", - сказав екс-прем'єр журналістам після рішення Верховного суду.

"Ніхто ніколи не пропонував мені хабар, і я ніколи не отримував хабар, - додав Ольмерт. - Але я поважаю вердикт суддів Верховного суду".

За даними агентства, 70-річний Ольмерт почне відбувати свій термін 15 лютого 2016 року. Очікується, що він буде відбувати свій термін окремо від інших ув'язнених в тій самій тюрмі, що й екс-президент Ізраїлю Моше Кацав, який у 2010 році був засуджений до семи років в'язниці за звинуваченням у зґвалтуванні.

З 2006-го по 2008 рік Ольмерт очолював уряд Ізраїлю. Через корупційні скандали мусив покинути свою посаду, до обрання на нього 2009 року Біньяміна Нетаньяху був тимчасово виконувачем обов'язків.

Нагадаємо, що в травні 2015 року Ольмерта засудили до 8 місяців в'язниці за звинуваченням у корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram