ГоловнаСвіт

У Грузії починає працювати новий уряд на чолі з Квірікашвілі

Прем'єр підтвердив курс на зближення із Заходом без сварок з Росією.

У Грузії починає працювати новий уряд на чолі з Квірікашвілі
Георгий Квирикашвили
Фото: www.trend.az

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі в середу підписав розпорядження про призначення Георгія Квірікашвілі на посаду прем'єр-міністра країни, повідомляє адміністрація голови держави.

У вівторок парламент Грузії більшістю голосів висловив вотум довіри новому уряду та його програмі.

Квірікашвілі представив парламенту склад свого уряду - майже всі міністри залишилися з колишнього кабінету, нові люди зайняли лише ті посади, які покинув сам Квірікашвілі: віце-прем'єром став міністр економіки Дмитро Кумсішвілі, а головою МЗС - перший заступник голови зовнішньополітичного відомства Михайло Джанелідзе.

Попередній голова уряду Іраклій Гарибашвілі несподівано оголосив про відставку 23 грудня. Як очікують, він очолить передвиборний штаб партії "Грузинська мрія - демократична Грузія" і виборчий список коаліції "Грузинська мрія".

Виступаючи в парламенті перед голосуванням у понеділок, 28 грудня, Квірікашвілі пообіцяв продовжити курс нинішньої владної коаліції "Грузинська мрія" на зближення із Заходом і водночас на відновлення відносин з Росією. Він підтвердив, що метою Грузії є повне членство в Європейському Союзі та НАТО і при цьому "прагматична і миролюбна політика" відносно Росії.

Квірікашвілі закінчив Тбіліський державний медичний університет і Тбіліський державний університет за фахом "економіст", а також університет Іллінойсу за спеціальністю "фінанси". З 1999 року працював у Держканцелярії на посаді заступника керівника служби фіскальної, монетарної політики і зовнішньоекономічних відносин, потім був депутатом парламенту. З 2005 року працював у різних банках Грузії, з 2006-го по 2012 рік керував "Карту Банком".

У жовтні 2012 року після перемоги "Грузинської мрії" на парламентських виборах Квірікашвілі призначили на посаду міністра економіки та сталого розвитку, в липні 2013 року його призначили віце-прем'єром. МЗС Грузії він очолив 1 вересня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram