ГоловнаСвіт

РБ ООН схвалила договір про створення уряду національної згоди в Лівії

Держави-члени Радбезу повинні "негайно реагувати" на прохання нового уряду про допомогу

РБ ООН схвалила договір про створення уряду національної згоди в Лівії
Фото: EPA/UPG

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй схвалила домовленість про формування уряду національної згоди в Лівії, досягнуту протиборчими парламентами країни минулого тижня.

Про це повідомляє РИА Новости.

Як наголошують, резолюцію схвалили 15 членів РБ ООН одностайно.

Минулого четверга протиборчі сторони конфлікту в Лівії, включаючи керівництво Палати представників і Загального Національного конгресу, членів інших політичних партій і громадянської спільноти, підписали угоду про мирне врегулювання і формування уряду національної згоди. Підписання відбулося в марокканському місті Схерате. У понеділок підписи під документом поставили представники понад 20 муніципалітетів країни.

Прийнята резолюція схвалює Римське комюніке від 13 грудня 2015 р. про підтримку уряду національної згоди "як єдиного законного уряду Лівії".

Документ також "вітає формування президентської ради і закликає її працювати оперативно і протягом 30 днів сформувати уряд національної згоди і завершити вироблення тимчасових заходів забезпечення безпеки".

Відтак документ закликає членів РБ "негайно реагувати" на прохання уряду національної згоди про надання допомоги.

Рада Безпеки також закликала "оперативно надати уряду національної згоди допомогу в реагуванні на загрози на адресу безпеки Лівії", зокрема на прохання нового уряду підтримувати його в боротьбі з ІДІЛ та іншими групами, які діють у Лівії й пов'язані з "Аль-Каїдою".

Нагадаємо, проведення секретної операції спецпризначенців США у Лівії скасували через невдоволення місцевих польових командирів, яких не влаштувала поява американських військових на авіабазі Ваттія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram