ГоловнаСвіт

Прем'єр Туреччини звинуватив лідера опозиції у держзраді через підтримку Росії

Лідер прокурдської турецької партії розкритикував Анкару за збитий російський Су-24

Прем'єр Туреччини звинуватив лідера опозиції у держзраді через підтримку Росії
Селахаттин Демирташ
Фото: mk-turkey.ru

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу звинуватив лідера опозиційної прокурдської Демократичної партії народів (HDP) Селахаттіна Демірташа у держзраді.

Як повідомляє агентство Рейтер, приводом для таких заяв глави уряду стала зустріч політика з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим і його заяви про збитий турецькими ВПС російський військовий літак.

"Вони підтримують будь-кого, з ким у турецького уряду труднощі. Заяви Демірташа в Москві про те, що знищення літака було неправомірним - це ганьба і зрада", - заявив Давутоглу на зустрічі з турецькими бізнесменами в Анкарі. На його думку, підтримка "вбивства мирних громадян Сирії" російськими військами - це зрада не лише Туреччини, а й усього людства.

Прокурдську політики не раз звинувачували Анкару в тому, що на території Сирії та Іраку вона веде боротьбу з курдськими силами, а не терористами "Ісламської держави" (ІД). Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, у свою чергу, критикував HDP за зв'язок з озброєними загонами курдів.

23 грудня Лавров заявляв перед зустріччю з Демірташем, що Росія готова підтримувати ті сили "на землі", які протистоять ІД. Під час зустрічі турецький політик розкритикував Анкару за знищення російського Су-24.

Російський бомбардувальник Су-24 збили турецькі F-16 24 листопада, після того, як порушив він турецький повітряний простір, незважаючи на численні попередження. Анкара заявила, що літаки пробули в повітряному просторі Туреччини 17 секунд, у результаті один Су-24 покинув його, а по другому застосували ракету "повітря-повітря". Росія заперечує порушення турецьких кордонів. Понад те, російські військові стверджують, що турецький літак вторгся у повітряний простір Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram