ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Одіозного Всеволода Чапліна звільнено з посади представника РПЦ

Скандально відомий протоєрей наразі не коментував своє звільнення

Одіозного Всеволода Чапліна звільнено з посади представника РПЦ
Всеволод Чаплин

Протоєрея Всеволода Чапліна звільнений з посади голови синодального Відділу у взаєминах Церкви і суспільства. Таке рішення ухвалив Синод Російської православної церкви (РПЦ) на сьогоднішньому засіданні.

Про це розповів "Дождю" представник прес-служби Патріарха Московського і всієї Русі Олександр Волков.

За словами Волкова, причиною звільнення Чапліна нібито стало ухвалене Синодом рішення про злиття двох відділів Московського патріархату - у взаєминах Церкви і суспільства та інформаційного відділу. Нову структуру очолить Володимир Легойда. Два відділи з'єднано з метою оптимізації, розповів Волков.

Новий відділ відповідатиме за відносини Церкви з суспільством і ЗМІ.

Сам Чаплін не зміг прокоментувати "Дождю" цю інформацію, попросивши передзвонити пізніше.

Всеволод Чаплін був головою Синодального відділу Російської православної церкви у взаєминах церкви і суспільства з 2009 року.

Чаплін став автором багатьох ініціатив, які викликали бурхливу реакцію суспільства. Зокрема, від імені РПЦ він наполегливо рекомендував православним не ходити на концерт американської співачки Мадонни, бо вона "для ілюстрації власної пристрасті експлуатує розп'яття, статуї Божої Матері та іншу релігійну символіку". Чаплін також виступав з пропозицією створити православні народні дружини, які зможуть "навести лад у своєму місці проживання". Він закликав боротися з сексуальною освітою у школах. Також Чаплін вимагав дозволити православним банкірам не платити відсотки вкладникам, тому що, на його думку, це "лихварство".

Крім того, Чаплін пророкував Росії війну, а також висловлювався за застосування смертної кари в окремих випадках.

Синодальний відділ у взаєминах церкви і суспільства, як йдеться на його сайті, встановлює контакт із законодавчою владою і політичними партіями. Синодальний інформаційний відділ відповідає за формування єдиної інформаційної політики РПЦ, а також за взаємодію з православними і світськими ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram