ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РПЦ пророкують Росії війну: "Мир зараз, слава Богу, довгим теж не буде"

На думку Чапліна, мирне і комфортне життя шкодить суспільству

У РПЦ пророкують Росії війну: "Мир зараз, слава Богу, довгим теж не буде"
Всеволод Чаплин

Голова Синодального відділу зі взаємодії церкви і суспільства, священик Всеволод Чаплін в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" висловив сподівання, що скоро в Росії закінчиться мирне і комфортне життя.

На його думку, таке життя шкодить суспільству.

"Якщо суспільство живе в умовах відносного миру, спокою, ситості, якусь кількість десятиліть - два, три - воно може прожити в умовах світськості. Ніхто не піде вмирати за ринок, ніхто не піде вмирати за демократію. А необхідність вмирати за суспільство, за його майбутнє завжди рано чи пізно виникає", - сказав представник РПЦ.

"Мир довгим не буває. Мир зараз, слава Богу, довгим теж не буде. Чому я кажу "слава Богу"? Суспільство, в якому занадто багато ситого, спокійного, безпроблемного і комфортного життя, - це суспільство, залишене Богом. Це суспільство довго не живе. Баланс між світськістю і релігійністю виправить сам Бог, втрутившись в історію і пославши страждання, які в такому разі підуть на користь, дозволять отямитися тим, хто занадто звик жити тихо, спокійно і комфортно. Доведеться пожити інакше. і тоді справжній баланс знову вималюється", - резюмував Чаплін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram