ГоловнаСвіт

ООН закликала негайно оголосити перемир'я у Ємені через голод

ООН закликала негайно оголосити перемир'я у Ємені через голод
Йемен (архив)
Фото: EPA/UPG

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) і Всесвітня продовольча програма (ВПП) закликали негайно оголосити перемир'я у Ємені через те, що унаслідок збройного конфлікту більш як половина населення країни голодує.

Про це йдеться у спільній заяві ФАО і ВПП.

З документа випливає, що з часу посилення збройних сутичок у Ємені наприкінці березня, число голодувальників зросло на 17% і сягнуло 13 млн осіб. Населення Ємену становить близько 24 млн осіб. За даними цих організацій, 19 з 22 областей Ємену охоплені продовольчою кризою.

"Ємен сповзає до катастрофи", - попереджають ФАО і ВПП.

У зв'язку з цим організації закликали до негайного скасування блокади на поставки Ємену палива, продовольства і медикаментів.

"Ємен відчайдушно потребує мирної паузи, гуманітарної допомоги та негайного повномасштабного відновлення імпорту товарів", - свідчить заява.

У Ємені повстанці-хоусити захопили значну частину країни, в тому числі столицю країни Сану. У результаті президент країни Абд Раббо Мансур Хаді мусив тікати до Саудівської Аравії. 26 березня арабська коаліція, очолювана Саудівською Аравією, почала військову операцію "Буря рішучості" проти єменських повстанців.

Наразі у Женеві під егідою ООН тривають переговори протиборчих у Ємені сторін з метою досягнень гуманітарного перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram