ГоловнаСвіт

"Аль-Каїда" стратила двох саудівців за шпигунство на користь США

Американські безпілотники ліквідували лідера "Аль-Каїди на Аравійському півострові"

"Аль-Каїда" стратила двох саудівців за шпигунство на користь США
Фото: www.securitylab.ru

Бойовики "Аль-Каїди" в Ємені стратили двох саудівців за звинуваченням у шпигунстві на користь США.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на двох свідків.

"Вони відвели цих двох людей (аль-Мутаїрі і аль-Халеда) на набережну міста Мукалла... вони відкрили по них вогонь на очах у великої групи містян", - розповів агентству один з очевидців.

Це сталося наступного дня після того, як з'явилася інформація про ліквідацію американськими безпілотниками лідера "Аль-Каїди на Аравійському півострові" (АКАП) Насіра аль-Вахіші (Nasser al-Wuhayshi). Новим главою угруповання обрали Кассіма аль-Раймі (Qassim al-Raymi).

"Аль-Каїда на Аравійському півострові" - ісламістська організація, з 2009 року провідна діяльність у Ємені та Саудівській Аравії. У США вважають, що АКАП - найнебезпечніший підрозділ "Аль-Каїди" через спеціалізацію на терактах за кордоном. У лютому займається моніторингом діяльності терористів у мережі група STE повідомила про те, що частина бойовиків АКАП перейшла на бік терористичного угруповання "Ісламська держава".

Ер-Ріяд - союзник Вашингтона у боротьбі з тероризмом. У Саудівській Аравії базуються американські безпілотники, які використовують, зокрема, для завдання ударів по цілях у Ємені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram