ГоловнаСвіт

У Франції заарештували майно Russia Today і ТАСС

Арешти пов'язані з позовом компанії "Юкос Юніверсал Лімітед"

У Франції заарештували майно Russia Today і ТАСС

Французькі пристави заарештували майно телеканалу Russia Today за позовом ЮКОСа.

Про це пише Forbes з посиланням на слова джерела, близького до колишніх акціонерів нафтової компанії.

Крім того, за даними "Газета.Ru", під арешт у Франції та Бельгії потрапило майно ТАСС.

Інформацію про арешт майна телеканалу журналу підтвердив глава Group Menatep Limited Тім Осборн. Він сказав, що наразі мова йде про арешт будівлі, у якій знаходиться Russia Today. Якщо з'ясується, що телеканал приносить прибуток, то його також заарештують. Зарплати співробітників не потраплять під арешт, пояснив Осборн, оскільки вони не є власністю держави.

Головний редактор телеканалу Маргарита Симонян сказала Forbes, що телеканал заздалегідь подбав про арешти і вжив заходів, які, за її словами, "не дозволять шляхом блокування рахунків зупинити наше радіо- і онлайн-мовлення в Європі та інших країнах".

Під арешт у Франції потрапило також і майно ТАСС. "Газета.Ru" пише, що арешти пов'язані з позовом компанії "Юкос Юніверсал Лімітед". У приписі, що надійшов у розпорядження видання, йдеться, що активи агентства заарештували також і в Бельгії.

RFI відзначає, що провідні бельгійські банки, що представляють в країні інтереси Росії, отримали циркуляр від судових виконавців. Згідно з ним, протягом двох тижнів кредитні організації повинні представити повний список засобів, нерухомості, транспортних засобів, що належать Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Бельгія і Франція наклали арешт на держактиви Росії у справі ЮКОСа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram