ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кудрін закликав негайно підвищити пенсійний вік у Росії

За словами Кудріна, якщо зараз не вжити конкретних заходів, через два роки витрати на пенсію зростуть на 0,5% ВВП.

Кудрін закликав негайно підвищити пенсійний вік у Росії
​Кудрин
Фото: old.er.ru

Підвищення пенсійного віку в Росії не можна відкласти навіть на два роки.

Про це під час Петербурзького міжнародного економічного форуму заявив колишній міністр фінансів РФ, голова Комітету громадянських ініціатив Олексій Кудрін, повідомляє ТАСС.

"Ми у процесі поглиблення структурних диспропорцій. Наприклад, демографічних", - пояснив він. На думку Кудріна, якщо сьогодні не вдатися до конкретного рішення, через два роки видатки на пенсію зростуть на 0,5% ВВП. "З кого ми візьмемо гроші? З бізнесу, чи ще менше доріг будемо будувати?" - резюмував він.

17 червня міністр праці та соціального захисту Максим Топілін заявив, що до кінця року Мінпраці і Пенсійний фонд зберуть аналітичні матеріали для обґрунтованого обговорення питання про підвищення пенсійного віку.

Під час прямої лінії 16 квітня президент РФ Володимир Путін сказав, що зараз країна не готова до різкого підвищення пенсійного віку. До цього питання потрібно повернутися в майбутньому і тільки після всебічного обговорення з громадськістю, наголосив він.

Перед цим міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що виступає за термінове підвищення пенсійного віку до 63 років для жінок і чоловіків (зараз 55 і 60 років відповідно).

У березні Кудрін говорив, що економіка Росії повинна обирати між підвищенням пенсійного віку і збільшенням податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram