ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кудрін передбачив падіння економіки Росії на 4%

За прогнозами колишнього міністра фінансів РФ, в результаті кризи роботу втратять 500 тис. росіян.

Кудрін передбачив падіння економіки Росії на 4%
Фото: old.er.ru

2015 року ВВП Росії скоротиться на 4%.

Такі дані під час промови у Раді Федерації Росії озвучив колишній міністр фінансів, голова Комітету громадянських ініціатив Олексій Кудрін, повідомляє ТАСС.

Одним із ключових чинників спадання він вважає санкції. На думку Кудріна, вони відбирають 1-2% від зростання ВВП. Експерт зазначив, що російська економіка перебуває в повноцінній кризі "за всіма наявними мірками". Кудрін також прогнозує, що в результаті кризи роботу втратять 500 тис. росіян.

Нинішня економічна модель, яка була заснована на нафтових надприбутках без поліпшення технологій виробництва, вичерпала себе і потребує змін, наголосив він. За словами Кудріна, РФ необхідно урізати оборонні витрати і вкласти гроші в людський капітал - освіту, науку і медицину.

Раніше, 1 червня, Олексій Кудрін попередив, що Росія переживає повномасштабну кризу, пік якої ще не пройдено.

Згідно з уточненим прогнозом Мінекономрозвитку, ВВП РФ у 2015 році впаде на 2,8%. 2016 року очікується зростання на 2,3%.

Міжнародний валютний фонд прогнозує, що за підсумками 2015-го ВВП Росії впаде на 3,4%. ООН очікує скорочення на 3%.

Наразі Росія перебуває під економічними санкціями США, ЄС, Норвегії, Японії, Австралії та Канади. Під обмеження потрапили банківський, нафтовий і оборонний сектори. Міжнародні санкції запроваджено через анексію Криму Росією та її участь у конфлікті на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram