ГоловнаСвіт

Спецпризначенців США змусили відмовитися від секретної операції в Лівії

Бойовики ІД нарощують сили в Лівії.

Проведення секретної операції спецпризначенців США у Лівії було скасовано через невдоволення місцевих польових командирів, яких не влаштувала поява американських військових на авіабазі Ваттія.

Про це пише The Guardian.

Керівництво лівійських ВПС написало на своїй сторінці у "Фейсбуці", що 20 американських солдатів прибули на базу Ваттія на початку тижня, проте незабаром мусили виїхати. У повідомленні не сказано, яке відомство дало дозвіл на прибуття спецпризначенців.

До повідомлення лівійських ВПС додано фотографії, на яких бійці у бронежилетах під цивільним одягом зі штурмовими гвинтівками стоять в оточенні лівійських солдатів.

Авіабаза Ваттія знаходиться неподалік від лівійського міста Сабрата, де закріпилися бойовики місцевого відділення "Ісламської держави" (ІД). Ці два місця відділяє тільки пустеля. У Пентагоні вже підтвердили, що спецпризначенці готувалися до проведення операції, проте її деталі невідомі.

Після повалення лівійського лідера Муаммара Каддафі у 2011 році і громадянської війни, що розгорілася після цього, у країні діють два уряди - демократично обраний і визнаний світовою спільнотою працює у Тобруці, а ісламістський - у Тріполі. 17 грудня сторони за посередництва ООН підписали угоду про створення уряду народної єдності, однак комунікація між ними досі напружена. Бойовики ІД, які спочатку не домоглися успіхів у Лівії, зараз поступово нарощують сили в регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram