ГоловнаСвіт

Туреччина не збирається виводити війська з Іраку, - Ердоган

Турецькі військові допомагають іракській стороні в боротьбі проти ІД

Туреччина не збирається виводити війська з Іраку, - Ердоган
Фото: EPA/UPG

Туреччина не буде виводити свої війська з Іраку, які перебувають там за угодою з урядом у Багдаді, заявив турецький президент Реджеп Таїп Ердоган. Про це повідомляє "Русская служба Би-би-си".

За словами Ердогана, питання виведення військ, які перебувають у сусідній країні з метою допомоги в підготовці іракської армії, зараз не стоїть.

Він нагадав, що турецькі військові перебувають в Іраку з 2014 року. Їхнє завдання полягає в допомозі іракській стороні в боротьбі проти екстремістського угруповання "Ісламська держава".

Турецький контингент розквартировано в районі Мосула в іракському Курдистані.

Прибуття нових турецьких підрозділів, зокрема танкового батальйону, останніми днями обурило низку країн. МЗС Росії назвало це "грубим порушенням міжнародного права".

Ердоган повідомив журналістів в Анкарі, що на 21 грудня в Іраку призначено тристоронню зустріч за участю представників Туреччини, регіональної курдської влади і США.

Нагадаємо, 2 грудня Міноборони РФ звинуватило Туреччину в масштабних закупівлях нафти в ІД. У відповідь Ердоган пообіцяв довести нафтову змову Росії й ІД. За словами турецького лідера, до справи причетні сирійський бізнесмен з громадянством РФ і "знаменитий російський шахіст". Імені він не уточнив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram