ГоловнаСвіт

Невідомий вертоліт порушив повітряний простір Фінляндії з боку Росії

Через шість хвилин порушник повернувся назад

Невідомий вертоліт порушив повітряний простір Фінляндії з боку Росії
Вертолет РФ КА-52
Фото: airliners.net

Невідомий вертоліт порушив кордон у східній частині Фінської затоки. Інцидент стався в першій половині дня в четвер, пише фінське видання Yle,  посилаючись на повідомлення прикордонслужби.

Вертоліт без дозволу перетнув кордон і увійшов на територію Фінляндії приблизно на дев'ять кілометрів. На попередження фінських ВПС пілоти не реагували. Пробувши шість хвилин у повітряному просторі Фінляндії, порушник повернувся на територію Росії.

Представник прикордонного округу південно-східної Фінляндії у зв'язку з інцидентом зв'язався з представником виборзького прикордонного загону.

Раніше сьогодні в Міноборони Грузії повідомили, що російський військовий вертоліт порушив простір країни. У Міноборони РФ інформацію поки не прокоментували. Грузія звинувачувала Росію в порушенні повітряного простору також у серпні цього року.

Нагадаємо, біля сирійсько-турецького кордону зазнав аварії російський бомбардувальник Су-24. Турецькі військові повідомили, що збили літак, оскільки він порушив повітряний простір Туреччини, незважаючи на численні попередження. Москва заперечує входження літака в турецький повітряний простір. Президент РФ Володимир Путін вже оголосив Туреччину пособником ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram