ГоловнаСвіт

Сирійське угруповання оголосило війну Росії

Сирійська опозиція заявляє про 39 загиблих мирних громадянах унаслідок російських обстрілів

Сирійське угруповання оголосило війну Росії
Архив
Фото: EPA/UPG

Сирійська угруповання "Армія ісламу" оголосило війну Росії, яка проводить військову операцію в Сирії.

Про це пише The New York Times.

NYT не уточнює, коли саме "Армія ісламу" оголосила війну Росії - до чи після початку російських авіаударів у Сирії. Зазначається, що угруповання фінансується Саудівською Аравією, а його позиції знаходяться неподалік від Дамаска.

За даними видання, "Армія ісламу" пообіцяла боротися з Росією там, де її армія з'явиться в Сирії.

"Армія ісламу" ("Джейш аль-Іслам") входить в ісламську коаліцію "Ісламський фронт". Угруповання не є членом коаліції "Вільна сирійська армія", яку фінансують країни Заходу.

Крім того, згідно з матеріалом NYT, бойовики сирійської опозиції заявляють, що російська авіація завдала ударів по їхніх позиціях. За даними сирійських повстанців, обстрілу зазнали три міста, розташовані на північ від Хомса - Растан, Заафарані і Талбісех. Активісти опозиції стверджують, що жертвами російських обстрілів стали 15 осіб у Талбісеху, а загалом під час обстрілу трьох міст вбито 39 осіб, в тому числі жінок і дітей,

Зранку 30 вересня Радфед РФ схвалив звернення Володимира Путіна з проханням використовувати російські військово-повітряні сили в Сирії. Незабаром після цього російська авіація завдала перших ударів по сирійській території.

За даними "Коммерсантъ", на аеродромі Хмеймім біля Латакії сформовано повноцінну змішану авіагрупу. Співрозмовник видання розповів, що авіагрупа складається з фронтових бомбардувальників Су-24М і Су-34, штурмовиків Су-25СМ, багатоцільових винищувачів Су-30СМ. Також у ній є ударні вертольоти Мі-24 і багатоцільові Мі-8, які перебувають на озброєнні Повітряно-космічних сил Росії.

За даними інших джерел видання, перекидання цієї техніки в Латакію почалася паралельно з проведенням військових навчань "Центр-2015" (з 14 по 20 вересня) та попередньої раптової перевірки Центрального військового округу (з 7 по 12 вересня).

Нагадаємо, Саудівська Аравія зажадала від Росії зупинити військову операцію в Сирії. За словами постпреда країни в ООН Абдалли аль-Муаллімі, російських авіаударів завдано по території, де не було бойовиків "Ісламської держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram