ГоловнаСвіт

Росія заявила про знищення командного пункту і вузла зв'язку бойовиків у Сирії

Міноборони РФ продовжує заперечувати звинувачення в обстрілі російською авіацією позицій сирійських повстанців.

Росія заявила про знищення командного пункту і вузла зв'язку бойовиків у Сирії
Су-34
Фото: Wikipedia

Російські бойові літаки за добу здійснили 18 вильотів і завдали ударів по 12 об'єктах терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії.

Про це повідомив офіційний представник Міноборони генерал-майор Ігор Конашенков, повідомляє РИА Новости.

У результаті прямих влучень знищено командний пункт і вузол зв'язку збройних формувань ІД у районі Дар-Таазза (провінція Алеппо). "Штурмовики Су-25 завдали удару по польовому табору бойовиків ІДІЛ у районі Маарет-Ен-Нуумана, провінція Ідліб. Були повністю зруйновані бункери, а також склади зброї і паливно-мастильних матеріалів терористів", - зазначив Конашенков.

За його словами, "у провінції Хама в районі населеного пункту Кафер-Зайта літаки Су-24М повністю зруйнували командний пункт бойовиків ІД - добре укріплений бетонний об'єкт, у якому терористи обладнали укриття". Крім того, було знищено кілька десятків одиниць техніки, оснащеної великокаліберною стрілецькою зброєю, додав представник військового відомства.

Також у результаті точкового бомбового удару в районі Хабіт (провінція Ідліб) знищено перевалочну базу терористів і великий склад боєприпасів.

До складу російської авіагрупи входять літаки Су-34, Су-24М та Су-25.

Російська авіація почала завдавати авіаударів у Сирії 30 вересня. За деякими даними, жертвами російських обстрілів у Сирії стали представники помірної сирійської опозиції та мирні жителі. Тим часом, як повідомляє РИА Новости, Міноборони РФ назвало "повною нісенітницею" звинувачення на адресу ВКС РФ у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram