ГоловнаСвіт

У Казахстані проходять перемовини представників сирійської опозиції

У переговорах беруть участь близько 60 представників політичних рухів із Сирії.

У Казахстані проходять перемовини представників сирійської опозиції

У столиці Казахстану Астані в п'ятницю, 2 вересня, у другій половині дня розпочався другий раунд переговорів представників сирійської опозиції.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Казахстан".

У МЗС Казахстану розповіли, що на відкритті виступить держсекретар Казахстану Гульшара Абдикалікова. Повний склад учасників переговорів не називають.

Відомо, що в переговорах беруть участь близько 60 представників політичних рухів із Сирії. Бесіда проходить за зачиненими дверима.

"Інтерфакс-Казахстан" повідомляє, що представники руху Syrian Christiand for Democracy і Pluralist Group на переговорах кажуть, що іноземні збройні сили не повинні втручатися у внутрішні справи Сирії.

Раніше представники сирійської опозиції звернулися до керівництва Казахстану з проханням надати майданчик для проведення другого раунду міжсирійського діалогу.

"Виходячи з нашої серйозної заклопотаності гуманітарною ситуацією в Сирії і нашої щирої надії на те, що такі зустрічі сприятимуть наближенню врегулювання цього багаторічного кровопролитного конфлікту, таке звернення було розглянуто позитивно», - йдеться в повідомленні.

Переговори триватимуть до 4 жовтня.

У МЗС республіки зазначили, що Казахстан підтримує і зусилля міжнародної спільноти під егідою ООН, і дії сирійської влади й опозиції, які спрямовані на визначення політичного майбутнього Сирії шляхом діалогу і примирення.

Перші переговори представників сирійської опозиції в Астані пройшли в травні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram