ГоловнаСвіт

Повстанці стверджують, що збили в Сирії російський військовий літак

У Кремлі відеоролик про збитий літак не коментують.

У мережі Інтернет з'явилося відео того, що нібито сирійські повстанці, які чинять збройний опір військам президента Башара Асада, збили штурмовик Су-25 російських ВПС, які підтримують режим нинішнього сирійського лідера.

На відеокадрах зафіксований літак, який втрачає висоту, без видимих пошкоджень. Однак у підписі до відео сказано, що сирійські повстанці збили літак в небі над Хамою, яка раніше зазнала бомбардування російських військово-повітряних сил.

За кадром чітко чути арабську мову, але справжність відео поки що не вдалося встановити, повідомляє УНІАН.

У Кремлі не коментують відеоролик, який з'явився на YouTube і представлений як кадри нібито збитого сирійськими бойовиками російського літака, повідомляє РІА "Новости".

"Ви знаєте, я YouTube не коментую. Тут пропоную орієнтуватися на інформацію, яку дає Міністерство оборони Російської Федерації", - сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Представник Міноборони Росії Ігор Конашенков повідомляв раніше, що російська авіація за добу операції в Сирії розбомбила 12 об'єктів "Ісламської держави".

Нагадаємо, 30 вересня Рада федерації РФ дозволила використовувати російські військово-повітряні сили в Сирії. За це рішення сенатори проголосували одноголосно. Після цього російські військово-повітряні сили завдали першого авіаудар в Сирії.

Кілька іноземних ЗМІ повідомили про десятки жертв серед мирного населення, в тому числі дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram