ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Іран, Росія і Сирія створили координаційний штаб у Багдаді, - ЗМІ

За даними ЗМІ, російські військові в Багдаді "з'являються буквально всюди".

Іран, Росія і Сирія створили координаційний штаб у Багдаді, - ЗМІ
Архив
Фото: mil.ru

Російські, сирійські й іранські військові створили координаційний штаб в іракській столиці Багдаді для налагодження співпраці з підтримуваними Іраном шиїтськими бойовиками, які борються з терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Про це повідомляє телеканал Fox News з посиланням на джерела в американській розвідці.

За даними каналу, до складу штабу входять молодші представники російського генералітету. Американські офіційні особи поки що не змогли встановити, чи беруть у його роботі представники іракського уряду. Канал цитує одного з можновладних чиновників, який, описуючи прибуття російських військових у Багдад, заявив, що "вони з'являються буквально всюди".

Підтвердження цієї інформації з російського боку не надходило.

Канал зазначає, що Москва за останній рік суттєво зміцнила зв'язки і з Дамаском, і з Багдадом. Зокрема у травні 2015 року іракський прем'єр-міністр Хайдер аль-Абаді відвідав Росію з офіційним візитом, під час якого обговорював можливі постачання російської зброї до Іраку й обмін розвідданими між спецслужбами двох країн.

Американські чиновники неодноразово заявляли, що Росія нарощує свою військову присутність у Сирії, і висловлювали стурбованість з приводу посилення Москвою підтримки сирійського президента Башара Асада. Москва, у свою чергу, заявляє, що Росія підтримує Асада і допомагає Дамаску в боротьбі з тероризмом, однак заперечує участь своїх військ у сирійському конфлікті.

Громадянська війна в Сирії почалася навесні 2011 року. Кількість загиблих перевищила 230 тис. осіб, число біженців - 11,5 млн. Бунтівники виступають за повалення Асада. Частину території країни захопила терористична організація "Ісламська держава" (ІД). Міжнародна коаліція на чолі зі США завдає повітряних ударів по позиціях ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram