ГоловнаСвіт

В армії США спростували перехід підготовлених нею сирійських бойовиків в "Аль-Каїду"

Уся зброя, виділена сирійським повстанцям, залишається під їхнім контролем.

В армії США спростували перехід підготовлених нею сирійських бойовиків в "Аль-Каїду"
Сирийские повстанцы (архив)

Центральне командування збройних сил США спростувало повідомлення про перехід підготовлених ними бійців сирійської опозиції зі зброєю в сирійський підрозділ "Аль-Каїди" - "Фронт ан-Нусра".

Про це повідомляє

видання Fulton News.

"Центральне командування США не має жодних свідчень того, що якісь бійці з Армії нової Сирії (New Syrian Forces) перейшли у "Фронт ан-Нусра", попри кілька повідомлень у пресі і соціальних медіа", - йдеться в заяві відомства. У документі також наголошено, що вся зброя й устаткування, виділені Армії нової Сирії, залишаються під її контролем.

Заяву було зроблено після того, як у ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що багато сирійських бойовиків завершили навчання за програмою підготовки й екіпіровки, дезертирували і приєдналися до "Аль-Каїди".

Програма підготовки сирійських бойовиків проводиться США спільно з партнерами по коаліції, зокрема з Туреччиною і Йорданією. Як повідомив Пентагон, 19-20 вересня після навчання близько 70 бійців повернулися в Сирію. Вони будуть боротися не під командуванням коаліції, а у складі помірних ісламістських груп.

США запустили програму військової підготовки сирійської опозиції у травні. Тренування розраховані на ведення бойових дій проти

терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) і проходять на території Туреччини та Йорданії. Для підготовки бойовиків у ці країни прибули щонайменше 400 військових інструкторів США.

Курс навчання включає підготовку до надання медичної допомоги і тактику бойових дій, а також застосування вогнепальної зброї та радіопередавачів. За попередніми відомостями, тим, хто пройшов навчання, повинні видавати зброю, вантажівки та рації.

Джерела в Пентагоні припускають, що бойовики можуть застосувати отримані знання проти режиму президента Сирії Башара Асада, однак, за їхніми словами, це не є метою тренувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram