ГоловнаСвіт

У Фінляндії демонстранти напали на біженців з камінням і феєрверками

Прем'єр Фінляндії висловив готовність прийняти біженців у себе.

У Фінляндії демонстранти напали на біженців з камінням і феєрверками
Фото: http://www.horoshienovosti.com.ua

Демонстранти кидали каміння і запускали феєрверки в автобус з біженцями, який приїхав у центр для біженців у місті Лахті на півдні Фінляндії.

Про це повідомляє агентство "Рейтер" з посиланням на фінські ЗМІ.

Як повідомляють фінські ЗМІ, близько 40 демонстрантів, один з яких був одягнений в білу робу, подібну до тих, які носять члени расистської організації Ку-Клукс Клан, розмахували прапором Фінляндії та вигукували образи. Деякі демонстранти кидали каміння і запускали феєрверки у бік автобуса.

За даними фінського телеканалу YLE, всього в автобусі були близько 40 біженців, включаючи декількох маленьких дітей.

Ще один інцидент стався в місті Кувола (Kouvola) на півдні Фінляндії. Там невідомі кинули в будівлю центру для біженців запальну бомбу.

У результаті цих інцидентів ніхто не постраждав.

"Фінський уряд рішуче засуджує расистські акції протесту, які відбулися минулої ночі щодо прохачів притулку, які в'їхали в країну, - йдеться в заяві уряду. - Насильство або загроза насильства завжди мають осуд".

Прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіля раніше у вересні висловив готовність прийняти біженців у себе вдома, чим привернув міжнародну увагу, але викликав критику з боку співвітчизників.

"Благородний жест Сіпіля був як різдвяний подарунок для торговців людьми та біженців. Новини про відкриті двері у Фінляндії відправили багатьох молодих людей у подорож до землі обітованої", - заявив минулого тижня депутат антиіммігрансьткої партії "Фіни" Міка Ніікко.

Від початку року до Фінляндії прибули 13 тис. біженців, більшість з них - з Іраку. Для порівняння, торік Фінляндія прийняла 3600 біженців.

У зв'язку з напливом біженців уряд Фінляндії запровадив вибіркові перевірки посвідчень особи по всій країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram