ГоловнаСвіт

Росія допустила приєднання до міжнародної коаліції проти "Ісламської держави"

МЗС РФ назвало умови участі Росії в боротьбі з терористами в Сирії.

Росія допустила приєднання до міжнародної коаліції проти "Ісламської держави"

У МЗС РФ допустили приєднання до міжнародної коаліції проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД), якщо буде виконано деякі умови.

Про це повідомляє "Интерфакс"

Голова департаменту з питань нових викликів і загроз МЗС РФ Ілля Рогачов сказав, що приєднання Росії до коаліції можливе в разі залучення "в цю коаліцію всіх зацікавлених гравців". Також необхідно, щоб Росія отримала санкцію Радбезу ООН на застосування сили.

Коаліція, за його словами, діятиме під егідою ООН, розуміючи, що необхідно дотримуватися міжнародного право "цілком і повністю".

"З урахуванням всіх цих умов, які є чомусь неприйнятними для цієї коаліції, можлива й наша тісніша співпраця з ними", - додав він.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков говорив, що першорядною темою виступу в ООН голови російської держави Володимира Путіна буде Сирія.

24 вересня агентство Рейтер з посиланням на джерело в американському Білому домі повідомило, що зустріч Путіна і Обами в Нью-Йорку відбудеться на прохання президента Росії. Пєсков тим часом заявив, що зустріч пройде за взаємною домовленістю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram