ГоловнаСвіт

У Нью-Йорку відкрився Саміт ООН

Сьогодні буде затверджено порядок денний для всієї міжнародної спільноти до 2030 року

У Нью-Йорку відкрився Саміт ООН

Сьогодні у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку відкрився Саміт зі сталого розвитку, на якому буде затверджено порядок денний для всієї міжнародної спільноти на найближчі 15 років, до 2030 року.

Про це повідомляє "Центр новин ООН".

На відкритті виступив Папа Римський Фрациск, який став четвертим понтифіком, котрий відвідав такий захід після Павла VI, Івана Павла II і Бенедикта XVI.

У першій половині дня на Саміті виступлять президенти Хорватії, Фінляндії, Туркменістану та Єгипту, а також прем'єр-міністр Індії і канцлер Німеччини.

Очікується також прийняття Декларації про економічний, соціальний та екологічний розвиток країн-учасниць. Так, у порядку денному в галузі розвитку визначено 17 цілей та 169 завдань. Також буде прийнято "дорожню карту", яка, за словами генсека ООН, "приведе до ліквідації бідності та побудови майбутнього, в якому всі без винятку будуть жити гідно".

Учасникам саміту продемонструють фільм "Земля з космосу", потім перед ними виступлять посли доброї волі ЮНІСЕФ співачка Шакіра і бенінська співачка й композитор Анжеліка Кіджі. Після них з трибуни Генасамблеї виступить лауреат Нобелівської премії миру пакистанська школярка Малала Юсафзай.

Нагадаємо, на полях 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН очікується зустріч президентів США і Росії Барака Обами і Володимира Путіна, під час якої обговорюватимуть питання України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram