ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Міноборони РФ стверджує, що на кордоні з Україною будує містечко, а не військову базу

У РФ не вбачають у будівництві нібито нового військового містечка сенсації.

Міноборони РФ стверджує, що на кордоні з Україною будує містечко, а не військову базу
Фото: ТСН

У місті Богучар Воронезької області вже кілька років будується нове військове містечко, а не "величезна військова база", заявив офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков.

"Ніякої сенсації в будівництві нового військового містечка, розташованого в населеному пункті Богучар Воронезької області, для розміщення загальновійськового з'єднання Західного військового округу немає. Вся конкурсна документація про будівництво цього об'єкта більш ніж місяць перебуває у вільному доступі на спеціалізованому ресурсі в мережі Інтернет", - заявив Конашенков, пише "Интерфакс".

Він підкреслив, що "Міноборони Росії не веде будівництво військових баз на території Російської Федерації, оскільки для розміщення військовослужбовців та членів їхніх сімей у плановому порядку зводяться нові військові містечка".

За його словами, містечко призначене для з'єднання, яке "в 1994 році було виведене з Німеччини, де входило до складу Західної групи військ і з моменту передислокації було розквартироване на фондах радянської побудови".

Нагадаємо, за даними Reuters, РФ плануєт побудувати другу велику військову базу за 45 км від кордону з Україною в Богучарі Воронезької області, де розмістять 5 тисяч 210 солдатів і важке озброєння.

База буде розташована на схід від першої військової бази, яку РФ споруджує у Білгородській області біля кордону з окупованою бойовиками територією Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram