ГоловнаЕкономікаБізнес

Shell закриває проект видобутку газу в Харківській області

Розробка нетрадиційного газу на сході України виявилася нерентабельною.

Shell закриває проект видобутку газу в Харківській області
Фото: http://www.telegraph.co.uk

Shell і "Укргазвидобування" вирішили припинити договір про спільну діяльність, у рамках якого компанії розраховували видобувати газ з ущільнених пісковиків.

"Укргазвидобування" і компанія Shell повідомляють про завершення пошуково-розвідувальних робіт, виконаних у рамках договору про спільну діяльність. Ґрунтуючись на отриманих у результаті цієї діяльності даних, сторони погодилися, що подальша діяльність у рамках проекту не є економічно доцільною й ухвалили рішення припинити дію договору", - повідомила прес-служба Shell.

У рамках договору на території Харківської області було пробурено дві пошукові свердловини: Беляївську-400 (Первомайський район Харківської області) та Ново-Мечебилівську-100 (Близнюківський район Харківської області). Компанії почали підготовку до ліквідації свердловин і процес підготовки бурових майданчиків до рекультивації.

Причин такого рішення компанія не вказує.

Нагадаємо, що раніше Shell вийшла з переговорів про видобуток газу на Скіфській вуглеводневій площі (шельф Чорного моря). Крім того, компанія досі не почала роботи на Юзівській ділянці через бойові дії на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram