ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова УЗ заявив про саботаж розслідування проти Кривопишина з боку ПЗЗ

Бланк поскаржився на співробітників Південно-Західної дороги.

Голова УЗ заявив про саботаж розслідування проти Кривопишина з боку ПЗЗ
Фото: alexey-kryvopishyn.kiev.ua

Виконувач обов'язків голови "Укрзалізниці" Максим Бланк заявив, що Південно-Західна залізниця саботує службове розслідування проти її керівника Олексія Кривопишина.

Про це він повідомив через фейсбук.

Бланк зазначив, що після відсторонення начальника ПЗЗ він запропонував призначити тимчасово виконуючим обов'язків голови дороги Володимира Тягульського, "нейтральну людину з апарату УЗ, із числа тих, хто раніше працював на Південно-Західній дорозі". 11 березня цю пропозицію підтримав Кабмін, видавши відповідне розпорядження.

"Що ж відбувається при цьому з боку Південно-Західної залізниці? Ще до виходу сюжету ["Наших грошей", який став причиною відсторонення Кривопишина], на співробітників ПЗЗ, які взяли участь у сюжеті, чиниться тиск - погрози фізичної розправи, погрози звільнення, погрози членам сім'ї. Після виходу сюжету їхні фотографії передають в охорону для заборони допуску на робочі місця. Співробітницю, тимчасово поселену в Пущі-Водиці, виселяють. Службовий автомобіль Південно-Західної дороги, за кермом якого співробітник адміністрації Південно-Західної дороги, "за особистою ініціативою", за казенний рахунок вирушає фотографувати дачу В. Тягульського. А приймальню відстороненого начальника дороги починають охороняти озброєні люди, щоб не допустити на робоче місце неугодного виконувача обов'язків", - написав топ-менеджер.

За словами Бланка, це лише незначна частина того, що реально відбувається на ПЗЗ.

"Схоже це на прагнення Південно-Західної залізниці сприяти об'єктивному розслідуванню? Комісія, безумовно, розгляне всі доступні документи, збере всі свідчення співробітників ПЗЗ і винесе їх на розгляд Кабінету Міністрів та правоохоронних органів. Але чомусь у мене є відчуття, що вже найближчим часом у голови держави і голови уряду можуть виникнути питання до ефективності роботи окремих правоохоронних органів", - написав Бланк.

Нагадаємо, Кривопишин очолює ПЗЗ з невеликими перервами з 2002 року. Свого часу його вважали головним претендентом на посаду голови "Укрзалізниці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram