ГоловнаЕкономікаБізнес

Українському автопрому необхідні кредитні канікули, - віце-президент "УкрАВТО"

На плечах автовиробників лежить $1 млрд кредитів.

Українському автопрому необхідні кредитні канікули, - віце-президент "УкрАВТО"
Фото: autocentre.ua

Підприємствам української автопромисловості необхідні кредитні канікули, вважає віце-президент корпорації "УкрАВТО" Олег Папашев.

"Близько $1 млрд - кредити, які лежать на плечах автовиробників. У зв'язку з тим, що заводи зупинилися, немає можливості виплачувати кредитні відсотки... Якщо ми повністю зупинимося, то банки втратять можливість щось отримати. А якщо ми з ними домовимося про якусь систему реструктуризації, про якісь певні кредитні канікули для того, щоб ми два, три, п'ять років могли накопичити якісь сили..., то потім зможемо розрахуватися з банками", - сказав Папашев в ефірі каналу "112" в середу ввечері, повідомляє "Інтефакс-Україна".

За його оцінкою, у вирішенні проблеми валютних боргів підприємств також важливу роль могла б зіграти держава.

"Сьогодні ми (держава - ред.) отримуємо велику фінансову допомогу з-за кордону. Частину цієї допомоги можна було б витратити, наприклад, на те, щоб надати... безвідсоткову фінансову допомогу на поворотних засадах підприємствам, які становлять основні напрямки галузевої економіки країни, щоб вони змогли розрахуватися з банками... Але ми поки що не очікуємо від уряду такого (допомоги - ред.)", - сказав Папашев.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram