ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна та ЄБРР підписали угоду про модернізацію газопроводу на 150 млн євро

Договір анонсували два тижні тому

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін і директор з енергетики ЄБРР Ріккардо Пуліті підписали угоду про модернізацію газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" вартістю 150 млн євро. Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

"Це не тільки проект модернізації газотранспортної інфраструктури, а можливість сприяти повній прозорості енергетичного сектору України загалом", - наголосив директор ЄБРР з енергетики Ріккардо Пуліті.

Він також підкреслив, що Україна є ключовою транзитною системою і потенційно може стати важливим європейським енергетичним центром.

У церемонії ратифікації фінансової угоди також узяв участь президент ПАТ "Укртрансгаз" Ігор Прокопов, який спільно з Ріккардо Пуліті підписав проектну угоду між Європейським банком реконструкції та розвитку і оператором вітчизняної газотранспортної системи.

"Реалізація цього проекту дозволить не тільки підвищити надійність і енергоефективність газотранспортної системи, а й зміцнить енергетичний суверенітет України", - прокоментував подію Прокопов.

Нагадаємо, ще в липні 2011 року Україна розпочала модернізацію магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород. Очікувалося, що до проекту долучаться ЄБРР і ЄІБ, але європейські банки відмовлялися виділяти гроші, поки не стартує реформа "Нафтогазу".

У червні цього року Кабінет Міністрів схвалив проведення реформи "Нафтогазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram