ГоловнаЕкономікаБізнес

"Дніпроавіа" заявила про загрозу банкрутства

Рішення Державіаслужби паралізувало роботу авіакомпанії Коломойського

"Дніпроавіа" заявила про загрозу банкрутства
Фото: www.engine-market.ua

Авіакомпанія "Дніпроавіа" заявила про загрозу банкрутства через рішення Державіаслужби закрити аеропорт "Дніпропетровськ", базовий для перевізника.

"Рішеннями Державіаслужби від 28 листопада і 12 грудня про заборону польотів між Дніпропетровськом і Москвою та про заборону польотів з аеропорту "Дніпропетровськ" повністю паралізовано роботу авіакомпанії "Дніпроавіа". Єдина авіакомпанія, яка досі виконує міжрегіональні українські перевезення, ще до Нового року змушена буде оголосити про банкрутство. Без роботи залишаться 400 працівників із середньою заробітною платою 15 тисяч гривень", - сказано в повідомленні "Дніпроавіа", названому "А чи був хлопчик?".

Компанія стверджує, що вона не змогла домогтися роз'яснення, з чим пов'язане закриття аеропорту і як довго воно триватиме.

"Дніпроавіа" - остання з авіакомпаній, які раніше входили до альянсу "Українська авіаційна група". "АероСвіт" і "Донбасаеро" збанкрутували і припинили роботу. Усі три перевізники пов'язані з групою "Приват".

Тим часом РБК-Україна пише, що аеропорти можуть відкриті вже завтра. "За тією інформацією, що я маю, то із завтрашнього дня", - заявив агентству спікер штабу АТО Владислав Селезньов.

Нагадаємо, що аеропорт Дніпропетровська разом із харківським і запорізьким не працюють із кінця минулого тижня. Сьогодні вранці Державіаслужба повідомила, що вони їх зачинили на невизначений термін з міркувань безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram