ГоловнаЕкономікаДержава

Україна замінила 10 км газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород"

"Укртрансгаз" здійснив модернізацію власним коштом.

Україна замінила 10 км газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород"
Фото: EPA/UPG

Оператор української газотранспортної системи "Укртрансгаз" за рахунок власних ресурсів побудував новий трубопровід завдовжки 9,82 км замість старого на магістральному газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород".

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

Відповідно до проектної документації, виконано такі основні роботи:

  • будівництво нового трубопроводу DN 1400 загальною довжиною 9,82 км.
  • установка нового охоронного кранового вузла;
  • монтаж перемички DN +1000;
  • облаштування переходу магістрального трубопроводу через автодорогу Маркізівка-Вознесенське.

Після завершення будівництва нової ділянки газопроводу попередній трубопровід вивели з експлуатації і повністю демонтували.

Готують документи для введення нової ділянки в експлуатацію.

Нагадаємо, влітку 2011 року Україна оголосила про початок докорінної модернізації своєї газотранспортної системи. Першим кроком у реконструкції мали стати роботи з модернізації української ділянки газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

У грудні минулого року Україна та ЄБРР підписали угоду про кредит на 150 млн євро під модернізацію газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород". Доступ до цих грошей, однак, Україна отримала лише в жовтні, після того як було підписано відповідну угоду.

Загальну вартість модернізації української ГТС оцінюють у 466 млн євро, з них 150 млн євро дасть ЄБРР, стільки само - ЄІБ, а решту 166 млн євро вкладе Україна.

"Уренгой-Помари-Ужгород" - російсько-український магістральний експортний газопровід. З'єднує газові родовища півночі Західного Сибіру із кінцевими споживачами в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram