ГоловнаЕкономікаБізнес

Оптимальний рівень мита на експорт брухту - 50 євро/т, - "Металургпром"

Така ставка забезпечить державі додатковий мільярд гривень.

Оптимальний рівень мита на експорт брухту - 50 євро/т, - "Металургпром"
Фото: pixabay.com

Об'єднання підприємств "Металургпром" вважає, що оптимальним рівнем експортного мита на металобрухт є 50 євро за тонну, повідомляє портал UAProm.info.

За підрахунками асоціації, якщо держава вирішить ввести мито в розмірі 50 євро/т, то сума надходжень до бюджету може скласти 45 млн євро, що в перерахунку за нинішнім валютним курсом перевищить 1 млрд грн, а точніше наблизиться до позначки 1,125 млрд грн.

"При цьому додаткові податкові надходження від діяльності металургів сформують основну частину цієї відчутної суми (понад 750 млн грн, або 225 грн/т брухту), а частка експортного мита становитиме лише 1/3 в загальному обсязі надходжень до бюджету, пов'язаних з уведенням цього регуляторного заходу", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня керівники металургійних підприємств і груп України виступили зі зверненням до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка із закликом активізувати розробку з метою подальшого ухвалення необхідних нормативних актів з уведення експортного мита на металобрухт для нормалізації ситуації із забезпеченням вітчизняних компаній цією сировиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram