ГоловнаЕкономікаДержава

Проблему дефіциту металобрухту буде вирішено, - голова комітету ВР

Віктор Галасюк вважає неприпустимою нинішню ситуацію.

Проблему дефіциту металобрухту буде вирішено, - голова комітету ВР
Фото: EPA/UPG

У четвер, 12 листопада, на Дні економіки у Верховній Раді розглянуть законопроект №2031а «Про підтримку українського металургійного виробництва». Про це повідомив голова Комітету ВР з питань промислової політики Віктор Галасюк, пишуть "Известия". За його словами, законопроект передбачає обмеження експорту металобрухту з України, щоб вирішити проблему його дефіциту на металургійних заводах країни.

«Дефіцит сировини на українських металургійних підприємствах - абсолютно неприпустима ситуація, і ми будемо її виправляти, - заявив Віктор Галасюк. - Сьогодні існує ручний режим розподілу квот для експорту металобрухту, і це не тільки становить корупційні ризики, а й періодично призводить до дефіциту брухту чорних металів в Україні».

Також голова Комітету ВР з питань промислової політики Віктор Галасюк зазначив, що після ухвалення законопроекту в першому читанні профільний комітет вибере один із двох варіантів вирішення проблеми дефіциту металобрухту: «Між першим і другим читаннями ми вирішимо, ввести фізичне обмеження експорту з відкритим розподілом квот на біржах чи застосувати більш м'який захід - підвищити експортні мита».

Окрім того, за словами Віктора Галасюка, Комітет з питань промислової політики готує пакет стимулів для українського машинобудування, що також стане одним із заходів для підтримки металургійної промисловості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram