ГоловнаЕкономікаБізнес

"Метінвест" відключили від автоматичного відшкодування ПДВ

Група заявила, що знаходиться на межі зупинки

"Метінвест" відключили від автоматичного відшкодування ПДВ
Фото: www.inzider.ru

"Метінвест" заявив про можливу зупинку роботи у зв'язку з тим, що з листопада всі підприємства групи відключено від системи автоматичного відшкодування ПДВ. Про це йдеться у повідомленні групи.

"Повернення податку, можливо, буде здійснюватися в "ручному" режимі, проте розмір відшкодування групі не відомий. Це вже не перший випадок за останні кілька місяців, коли підприємства "Метінвесту" відключають від системи автоматичного відшкодування ПДВ. Однак це безпрецедентний випадок, коли з системи одночасно виключено всі підприємства групи", - йдеться у ньому.

Борг держави перед підприємствами компанії з відшкодування ПДВ на 1 листопада вже становив 2,33 млрд гривень. Наразі податкові органи не підтвердили відшкодування ще 1,1 млрд гривень в автоматичному режимі. При цьому впевненість в тому, що цю сума відшкодують у "ручному" режимі, у групи також відсутня.

"Нам стало відомо, що жодного з наших підприємств немає в узгодженому переліку щодо "автоматичного" повернення ПДВ в листопаді. У разі, якщо відшкодування не буде, у сучасній ринковій ситуації холдинг муситиме вже найближчим часом зупинити роботу своїх підприємств. Це призведе до зупинки всієї металургійної галузі країни і скорочення десятків тисяч робочих місць", - сказав генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

Він закликав Державну фіскальну службу, Кабінет Міністрів і президента Петра Порошенка не допустити цієї ситуації і повернути групі "Метінвест" борги, визначені за законом.

Нагадаємо, що раніше "Метінвест" заявляв про відключення від системи автоматичного відшкодування двох підприємств: Південного гірничо-збагачувального комбінату (Кривий Ріг) і "Азовсталі" (Маріуполь).

Основними акціонерами Metinvest BV є група SCM Ріната Ахметова (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%), які беруть участь в управлінні компанією на партнерських засадах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram