ГоловнаЕкономікаБізнес

Ціни на квартири сягнули дна, - думка

Голова корпорації "Укрбуд" впевнений, що ціни на житло більше падати не будуть

Ціни на квартири сягнули дна, - думка
Фото: kp.ua

Падіння цін на столичну нерухомість вже сягнуло дна і причин для подальшого зниження вартості квартир немає.

Про це в інтерв'ю «Комсомольской правде» розповів президент Української державної будівельної корпорації «Укрбуд» Максим Микитась.

«Криза змінила переваги клієнтів і основною популярністю зараз користуються невеликі квартири економкласу. Ми будуємо у різних сегментах, але більшість будинків - це економ +, тобто краще співвідношення ціна/якість, і зараз такі квартири найбільш затребувані. Тим більше криза показала, що найнадійніші заощадження - у квадратних метрах», - зазначив Максим Микитась.

Запропонувати вигідну ціну можуть лише великі компанії. «Укрбуд» контролює собівартість завдяки практично замкнутому циклу будівництва - від проектування до продажу нерухомості. Але при покупці потрібно бути максимально уважним, особливо коли ціна занадто приваблива.

«Важливо розуміти: якщо вам пропонують ціну, нижчу за ринкову на 30-40 відсотків, ви маєте справу з шахраями! Занадто привабливу ціну можуть забезпечити лише ті, хто продає квартири у так званих самобудах, які зводяться взагалі без документів і навряд чи колись будуть введені в експлуатацію, а це означає, що будинок залишиться без опалення, води, світла», - підкреслив Максим Микитась.

Звертати увагу потрібно на репутацію забудовника, кількість об'єктів, на те, скільки будинків введено в експлуатацію і чи немає з цим проблем. Також допомогти можуть публічні реєстри, в яких можна знайти і цільове призначення землі, і її власників, і містобудівні обмеження.

За словами президента корпорації, пережити кризу шанси є тільки тільки у великих забудовників, не обтяжених валютними кредитами і які здатні запропонувати вигідні програми розстрочки та кредитування. Максим Микитась вважає, що галузі не загрожує проблема надвиробництва, навпаки назріває необхідність оновлення житлового фонду столиці: «У нас маса хрущовок, які застаріли не тільки морально, а й технічно. Це величезний пласт роботи для архітекторів і будівельників».

Як повідомлялося раніше, "Укрбуд" планує до кінця цього року здати понад 350 тис. кв. метрів житла у різних районах столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram