ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін передумав створювати титановий холдинг

Копальні і виробники готової продукції об'єднуватися не будуть

Кабмін передумав створювати титановий холдинг
Фото: pcweek.ru

Кабінет Міністрів передумав створювати новий титановий холдинг, до якого б увійшли Вільногірський гірничо-металургійний комбінат, Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат, "Сумихімпром" і Запорізький титано-магнієвий комбінат.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"На цьому етапі все-таки дотримуємося, швидше за все, думки, що титановий холдинг не обов'язково створювати, підприємства можуть працювати окремо", - сказав після засідання Кабінету Міністрів у середу міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.

За словами міністра, у світовій практиці можна знайти приклади роботи підприємств титанової галузі як у складі вертикально інтегрованої структури, так і окремо.

Нагадаємо, у 2009 році держава створила холдинг "Титан України". Планувалося, що до його складу можуть увійти виробники сировини Вільногірський ГМК та Іршанський ГЗК, а також виробники готової продукції ДАК "Титан" (контролював частину акцій ПрАТ "Кримський Титан"), ПАТ "Сумихімпром" і Запорізький титано-магнієвий комбінат.

Після приходу до влади Віктора Януковича, титановий холдинг почав будувати Дмитро Фірташ. Він викупив "Кримський титан", взяв в оренду ГЗК і отримав контроль над ЗТМК шляхом створення СП з державою. "Титан України" ліквідовано.

Після втечі Януковича з країни цим планам прийшов кінець. "Кримський титан" опинився на окупованій території, титанові копальні повернули державі. У серпні 2015 року радник Абромавічуса і керівник цільової команди з реформи держпідприємств Адомас Аудіцкас повідомив, що Мінекономіки вивчає можливість створити титанову холдингову компанію на базі ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), що володіє Іршанським ГЗК і Вільногірським ГМК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram