ГоловнаЕкономікаДержава

​Умєров, Єрмак і Стефанчук обговорили з держсекретарем США реформу системи закупівель в українському Міноборони

Також ішлося про рекрутинг.

​Умєров, Єрмак і Стефанчук обговорили з держсекретарем США реформу системи закупівель в українському Міноборони
Фото: Міноборони України

Міністр оборони України Рустем Умєров разом з керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком та Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком зустрілися з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Про це йдеться на сайті Міноборони України.

Блінкену подякували за політичну, економічну та військову підтримку від США.

Співрозмовники обговорили прогрес у реформуванні системи закупівель та контрактингу в Міноборони. У відомстві наголосили, що команда міністерства працює над тим, щоб вся система закупівель працювала відкрито та прозоро.

Також делегації обох держав обговорили питання рекрутингу.

Як Міноборони реформує систему закупівель

  • Після скандалів із закупівлею яєць по 17 грн та курток для ЗСУ у відомстві вирішили повернути на Прозорро торги. Це сталося у травні цього року - вперше після 24 лютого 2022-го.
  • Із грудня в Україні запрацювала нова агенція — «Державний оператор тилу». Вона займатиметься потребами Збройних Сил України.
  • Такжож Міноборони заявило, що торги на закупівлю продуктів харчування для Збройних Сил України відбуватимуться за новими правилами.
  • Нещодавно Рустем Умєров на зустрічі з новим послом Британії заявив, що всі закупівлі мають бути прозорими, усе постачання має відбуватися безперервно, однак якщо «якась компанія чи посадовець будуть при цьому скомпрометованими, то їх слід усунути».
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram