ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ подав у суд на нардепа Дубінського

Регулятор вимагає спростування недостовірної інформації.

НБУ подав у суд на нардепа Дубінського
Фото: Макс Требухов

Національний банк подав у суд на депутата Верховної Ради Олександра Дубінського.

Як повідомляє регулятор, справу розгляне Солом'янський районний суд Києва.

НБУ вимагає спростувати інформацію про те, що керівництво центробанку в особі Якова Смолія та Катерини Рожкової нібито організувало "злочинну схему" з виведення банків з ринку за хабарі від їх акціонерів.

У Національному банку заявили, що це абсурдна брехня, спрямована на очорнення ділової репутації керівництва і дискредитацію реформи банківського сектору.

"Очищення банківського ринку в 2014-2016 роках відбувалося відповідно до вимог чинного законодавства України та стосувалося банків, які мали недостатність капіталу і були не здатні виконувати зобов'язання перед вкладниками; банків, які займалися відмиванням грошей через схемні операції; і банків, які використовували кошти вкладників для фінансування бізнес-проєктів власника банку або його родичів", - відзначили в НБУ.

Радикал Банк, що його назвав як приклад Дубінський, закрили за грубі порушення в сфері готівкового обігу.

"Не відповідає дійсності інформація, що Національний банк "допомагає Сергію Курченку, виплачуючи йому з бюджету 128 млн грн". Національний банк не відшкодовував і не допомагає ні Сергієві Курченку, ні акціонеру Радикал Банку ТОВ "Промислова інноваційна компанія"", - йдеться в заяві НБУ.

Нагадаємо, напередодні НБУ звинуватив олігарха Ігоря Коломойського в тиску, в тому числі за допомогою Дубінського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram