ГоловнаЕкономікаБізнес

МІУ пообіцяло найближчим часом вирішити долю голови "Укрзалізниці"

Уряд має багато зауважень до роботи компанії.

МІУ пообіцяло найближчим часом вирішити долю голови "Укрзалізниці"
Фото: Александр Рудоманов

Міністерство інфраструктури має намір найближчим часом вирішити, чи залишиться на своїй посаді голова правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

"Укрзалізниці" прем'єр-міністр уже дав оцінку - що є багато зауважень і до того, що відбувалося всередині, і до управління. Тому, я думаю, найближчим часом ми це питання розглянемо, і буде вирішена подальша доля Кравцова", - цитує міністра МІУ Владислава Криклія "Інтерфакс-Україна". Про це він сказав на брифінгу у Львові в четвер.

При цьому Криклій зазначив, що держсекретар відомства, ексначальник департаменту інвестиційної політики УЗ Андрій Галущак, відсторонення від посади якого вимагає звільнена з посади заступниці міністра інфраструктури Олександра Клітіна, "ніяк не може впливати на "Укрзалізницю".

"До Галущака зауважень немає, і до локомотивів він точно не має жодного стосунку. Понад те, ми були б раді, щоб хоч хтось мав якийсь стосунок до локомотивів, тому що востаннє, коли вони закуповувалися, це контракт із General Electric. А так в "Укрзалізниці" взагалі жахлива ситуація. У них дуже давно не купувалися ні нові вагони, ні поїзди і ні, тим паче, локомотиви", - зазначив Криклій.

Нагадаємо, що Кравцов прийшов в "Укрзалізницю" 2015 року на посаду радника генерального директора.

Пізніше він займав інші посади і свого часу працював у МІУ на посаді першого заступника міністра інфраструктури.

У серпні 2017 року Кравцов повернувся в "УЗ" і був призначений в.о. голови правління компанії. З січня 2019 року отримав постійну посаду голови правління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram