ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" направила клопотання в латвійський суд з вимогами арешту активів "Газпрому" в Латвії

Засідання суду для його розгляду заплановано на кінець квітня 2020 року.

"Нафтогаз" направила клопотання в латвійський суд з вимогами арешту активів "Газпрому" в Латвії
Фото: Радио Свобода

НАК "Нафтогаз України" подала клопотання до суду Латвії про виконання рішення Стокгольмського арбітражу в справі проти російського "Газпрому". Компанія має намір стягнути з російського монополіста 3 млрд доларів.

Про це сказано у звіті російського монополіста, передає "РБК-Україна".

За даними "Газпрому", засідання суду для розгляду цього клопотання заплановано на кінець квітня 2020 року. Зараз компанія вивчає можливості захисту своїх інтересів.

"5 листопада 2019 ПАТ "Газпром" стало відомо, що НАК "Нафтогаз України" подала клопотання до суду Відземського передмістя м. Рига про визнання і виконання на території Латвії рішення Стокгольмського арбітражу про транзитний спір від 28 лютого 2018 року, а також про вжиття забезпечувальних заходів", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в грудні 2017 року і лютому 2018 року Стокгольмський арбітраж виніс два рішення у спорах "Газпрому" і "Нафтогазу" про постачання газу в Україну і його транзит через територію країни, зобов'язавши російську компанію виплатити "Нафтогазу" $2,56 млрд.

"Газпром" направив до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення, що не зупиняє його виконання. Однак 27 листопада суд відхилив цю апеляцію. Рішення суду остаточне і не підпадає під оскарження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram