ГоловнаЕкономікаБізнес

British American Tobacco відновить виробництво в Прилуках, "покладаючись на гарантії президента"

Зеленський пообіцяв тютюновим компаніям підтримку.

British American Tobacco відновить виробництво в Прилуках, "покладаючись на гарантії президента"
Фото: bat.ua

Британська тютюнова компанія British American Tobacco планує відновити виробництво на тютюновій фабриці "В.А.Т.-Прилуки" в Чернігівській області.

Про це інформує пресслужба компанії.

"Покладаючись на гарантії президента, ми плануємо поступово відновити виробництво в Прилуках, починаючи вже з 8 листопада 2019 року", - йдеться в оприлюдненій заяві.

Згідно з повідомленням, 7 листопада відбулася зустріч найбільших виробників тютюнових виробів в Україні з президентом Володимиром Зеленським щодо встановлення торгової націнки на сигарети відповідно до ухваленого Верховною Радою законопроєкту №1049.

За словами генерального директора групи British American Tobacco Україна Саймона Велфорда, Зеленський запевнив виробників у швидкому вирішенні проблеми, яка, на їхню думку, завдала шкоди індустрії та економіці країни загалом.

"Для нас важливе зростання інвестицій в економіку України, оскільки це - збільшення кількості робочих місць і податкових надходжень", - цитує президента України його пресслужба.

Президент наголосив, що тютюнові компанії є одними з найбільших платників податків. Зеленський також сказав, що налаштований нарощувати експорт тютюнових виробів, виготовлених в Україні.

Учасники зустрічі обговорили ситуацію на ринку, зокрема, інформацію про можливе перенесення хед-офісів компаній і зупинки роботи деяких тютюнових виробників.

У зустрічі взяли участь представники "Бритіш Американ Тобакко", "Філіп Морріс Україна", "Джей Ті Ай" та "Імперіал Тобакко", виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації (ЄБА) Ганна Дерев'янко, а також міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, міністр фінансів Оксана Маркарова, голова Державної податкової служби Сергій Верланов, голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв і голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

Нагадаємо, 11 жовтня British American Tobacco зупинила виробництво на заводі "В.А.Т.-Прилуки" у Чернігівській області. Причиною зупинки став ухвалений 4 жовтня Верховною Радою законопроєкт №1049 з нормою про держрегулювання торгової націнки на їхні товари. Перед другим читанням у законі з'явилася поправка нардепа від "Слуги народу" Олександра Дубінського, згідно з якою компанії-виробники повинні продавати сигарети оптовим компаніям за ціною, що не перевищує 80% від максимальної роздрібної ціни.

Закон ще не підписаний.

Асоціація "Укртютюн" звернулася до народних депутатів з проханням скасувати поправку Дубінського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram