ГоловнаЕкономікаДержава

Bloomberg: капіталу Ахметова вистачило б Україні на 36 днів

Видання склало "індекс Робін Гуда".

Американське видання Bloomberg підрахувало, як довго змогли б найбагатші люди різних країн зі своєї кишені фінансувати всі державні витрати. Активів найзаможнішого українця Ріната Ахметова вистачило б на 36 днів.

Фото: Bloomberg

Для складання "індексу Робін Гуда" Bloomberg використав власний індекс мільярдерів і дані Міжнародного валютного фонду про бюджетні витрати в країнах. Усього в індекс увійшли 49 країн.

Ахметов зайняв місце в нижній частині "індексу Робін Гуда". Українська держава витрачає 132 млн доларів на день, і активів Ахметова вистачило б більш ніж на місяць.

Це не мало. Для порівняння: капіталу засновника Alibabа Group Джека Ма достатньо лише на 4 дні витрат КНР. Однаково швидко закінчилися б гроші творця японського бренду Uniqlo Тадасі Янаї і польського медіа-магната Зигмунта Солож-Жака, якби їм довелося фінансувати витрати своїх країн.

Найбагатші люди Канади, Німеччини, Туреччини, Великобританії і США змогли б фінансувати свої країни тільки п'ять днів.

Найдовше протримався б на кошти свого мільярдера уряд Кіпру. Грошей Джона Фредріксена вистачило б на 441 день (з розрахунку 23,6 млн доларів бюджетних витрат на день). Фредріксен розташувався на 49-й позиції рейтингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram