ГоловнаЕкономікаФінанси

Одеса вперше за десять років отримала рейтинг Fitch

Кредитні рейтинги є також у Києва, Львова та Харкова.

Одеса вперше за десять років отримала рейтинг Fitch
Фото: www.profi-forex.org

Рейтингове агентство Fitch Ratings надало Одесі кредитний рейтинг "B-". Це сталося вперше за десять років - востаннє здоров'я міських фінансів оцінювалося великою трійкою рейтингових агентств 2008 року, пише Думська.

Видання зазначає, що наявність рейтингу дає змогу знизити процентні ставки за кредитами, які міська влада бере у міжнародних фінансових організацій. Наприклад, ЄБРР знизить ставку на 1%.

Кредитний рейтинг міста не може бути кращим, ніж рейтинг України загалом, який теж дорівнює "B-". Крім Одеси, рейтинги є у Києва, Львова та Харкова.

У звіті Fitch Ratings йдеться, що рейтинг "B-" відображає слабку інституційну структуру для субнаціональних корпорацій в Україні з невизначеними перспективами зростання.

"Рейтинги враховують очікування Fitch про те, що місто збереже свої гарні операційні результати в середньостроковій перспективі. Рейтинги далі враховують очікуваний низький прямий борг Одеси в середньостроковій перспективі, а також низькі умовні зобов'язання, що випливають з гарантій, виданих муніципальним компаніям", - цитує видання документ.

Як повідомлялося, у жовтні рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинг України на рівні "B-". Прогноз - стабільний, тобто підвищення або зниження найближчим часом не буде.

Нагадаємо, що Standard & Poor's утримує рейтинг України на рівні "B-", а Moody's недавно підвищив його "Caa2".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram